Лесна и брза верзија на жив фалафел, во споредба со киснење и 'ртење наут, кое одзема и до 3 дена. Одлични се со богата шарена салата!
Апарат
Процесор
Рецепт
1/4 чаша мелено ленено семе
1 чаша ситно сецкан магдонос
1 лукче
3 лажици сецкан кромид (од еден голем отприлика 1/4)
хималајска сол
1/2 лажичка кари или зачини по желба (италијански мешавини добро се вклопуваат)
1/2 чаша сусам
2 чаши рендани моркови (отприлика 5-6)
1 чаша сончогледови семки (откиснати 4-5 часа)1/4 чаша мелено ленено семе
1 чаша ситно сецкан магдонос
1 лукче
3 лажици сецкан кромид (од еден голем отприлика 1/4)
хималајска сол
1/2 лажичка кари или зачини по желба (италијански мешавини добро се вклопуваат)
1/2 чаша сусам
ким
Во процесор се мелат прво морковите да стане како паста, потоа се додава лук, сончогледот и лененото семе, повторно се процесира и на крај се додава кромид и магдонос. Тоа добро се блендира и на крај во посебна чинија се меша сé, се додава сусамот, најлесно е со рака, се формираат топчиња или како бургери и се сушат во дехидратор неколку часа, во зависност колку крцкава кора сакате да. Може и веднаш да се јадат!
На здравје:)
Во процесор се мелат прво морковите да стане како паста, потоа се додава лук, сончогледот и лененото семе, повторно се процесира и на крај се додава кромид и магдонос. Тоа добро се блендира и на крај во посебна чинија се меша сé, се додава сусамот, најлесно е со рака, се формираат топчиња или како бургери и се сушат во дехидратор неколку часа, во зависност колку крцкава кора сакате да. Може и веднаш да се јадат!
На здравје:)
No comments:
Post a Comment