Крекери се добра замена за леб, одлично се комбираат со сирења, салати.
Овие ги правам повремено и се многу популарни кај моите гости :)
Рецептот е многу едноставен, само треба сè да откисне неколку часа однапред.
Луѓе се најчесто збунети што е тоа што ги сврзува, а тајната е во лененото семе, кога ќе откисне извесно време станува како желе и држи се компактно. Идеално би било да откиснат околу 5 часа, ленот пие многу вода, можеби ќе треба и да се додаде уште вода.
1 чаша лен,
1 чаша мешавина од семки од сончоглед, тиква,
сусам, чиа, афион
отприлика 1 1/2-2 чаши вода
рехидрирани домати (сушени па отстоени во вода)
доматите ги откиснувам посебно, ги блендирам на кратко за да стане како сос, може да се додаде, лук, кромид...
Овие ги правам повремено и се многу популарни кај моите гости :)
Рецептот е многу едноставен, само треба сè да откисне неколку часа однапред.
Луѓе се најчесто збунети што е тоа што ги сврзува, а тајната е во лененото семе, кога ќе откисне извесно време станува како желе и држи се компактно. Идеално би било да откиснат околу 5 часа, ленот пие многу вода, можеби ќе треба и да се додаде уште вода.
1 чаша лен,
1 чаша мешавина од семки од сончоглед, тиква,
сусам, чиа, афион
отприлика 1 1/2-2 чаши вода
рехидрирани домати (сушени па отстоени во вода)
доматите ги откиснувам посебно, ги блендирам на кратко за да стане како сос, може да се додаде, лук, кромид...
3 comments:
Zdravo
Dali na kraj se sushat?
Pozdrav
Да, на крај се сушат, дехидратор, сонце, може и во рерна, може и да се потпечат, и така се многу вкусни.
Многу се добри крекериве, јас им додадов и малку ким оти почна да ми недостига кога престанав да јадам бели пецива.
Post a Comment